עיצוב המשרד

 

הקמת ובניית משרד שנהר-דולב במשכנו הנוכחי

דצמבר 2003
 

משרד שנהר-דולב נכנס למשכנו הנוכחי במגדל טויוטה בתל-אביב בחודש דצמבר 2003. המשרד והריהוט שבו תוכננו ועוצבו על ידי האדריכלים עירית אביר ואופיר אסיאס, ועבודתם תוארה בדרך הבאה:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

המשרד 

המשרד משתרע על שטח של כ- 100 מ"ר, בקומה ה- 17 של מגדל טויוטה, תל אביב.


האתגר שעמד בפני האדריכלים היה כפול: ניצול השטח למספר רב של פונקציות, ויצירת חדרים, לרבות יצירת חדרים לשני השותפים, בסיטואציה לא-סימטרית.

 

הרעיונות

הפתרון התכנוני התבסס על ניצול מקסימלי של השטח, תוך יצירת היררכיית חללים, בין ציבורי לפרטי.

הרעיון העיצובי היה ליצור ליבה השואבת אליה וממנה אף יוצאים צירי התנועה.

 

שילוב פתרון תכנוני ועיצובי

מערכת התנועה מתבססת על מלבן כניסה הפוגש בציר אלכסוני ועיגול המהווה מעין מפרק.

מלבן כניסה ובו חלל הכניסה ,דלפק הקבלה ופינת ההמתנה (חללים ציבוריים).

עיגול, מפרק, חלל מעוגל סביבו ממוקמות גם  הכניסות לכל חדרי המשרדים (היוצר תחושה של שוויוניות בין הפתחים הנפערים בו) (חללים פרטיים).

ציר אלכסוני חזק היוצא מהמרכז ויוצר משיכה אל עבר חדר הישיבות (חלל בין פרטי לציבורי).

 

אתגר פוקציונאלי מיצוי משאבים
ושפה ייחודית

למרות שבמשרד חדר פינתי אחד, תוכננו שני חדרי השותפים בגודל והפנייה שונים, כך שנוצרו שני חדרים נבדלים אך שווים בחשיבותם.

משאב חשוב שנוצל במלואו הוא האור החודר למשרד מקירות המסך. כל המשרדים כוללים חלונות גדולים. כל הדלתות עוצבו מפרופיל בלגי וזכוכית חלבית, המאפשרים פרטיות תוך הכנסת אור טבעי גם לחללים הפנימיים. באותה שפה עוצבה גם דלת הכניסה הראשית למשרד, היוצרת כניסה מזמינה ומוארת כבר מהמסדרון, וכן ריהוט דלפק הכניסה.

כמשרד דינמי וצעיר יחסית נבחרה לו שפה עיצובית שונה. להבדיל מהתחושה הכבדה האופפת משרדים ספוני עץ, הושם דגש על נינוחות. בתכנון הריהוט נעשה שימוש בעץ מייפל בהיר, ולריצוף בחללים הציבוריים נבחרה יציקה אפוקסית בשני גוונים. ריהוט חדר הישיבות עוצב בזכוכית בשילוב עם עץ מייפל, כך שהנוף המרהיב הנשקף ממנו הופך לחלק מעיצוב החזיתות הפנימיות שלו.
 
החלוקה הפנימית, המתבססת על צירים לא ליניארים, ושילוב החומרים והצבעים, יצרו סביבת עבודה מרווחת, מוארת ודינמית.


 
ליצירת קשר עם האדריכלים:

Irit@freeshell.org



 

 

 

 

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים